Коледен турнир за ученици ‘2013


Олимпия Футбол Клуб проведе ежегодния Коледен турнир за своите деца

Коледният турнир се състоя на 30.11.2013 и 01.12.2013 в комплекса Царско Село, а в него взеха участие над 200 деца на възраст от първи до четвърти клас.

Отборите бяха разделени във възрастови групи, като във всяка от тях те бяха поставени в групи за излъчване на първенци. Първият ден премина в борба за спечелване на първо място в гупата и проправяне на път към финалната фаза. През втория ден се проведе елиминационната фаза като в някои от двубоите отборите бяха така равностойни, че се налагаше изпълнение на дузпи за определяне на победител.

За финалната фаза при възраст 1-2 клас се класираха отборите на 118-то СОУ, 140-то СОУ и БГ ШКОЛО. В крайна сметка в рашаваща битка за определяне на шампиона се хвърлиха отборите на 118-то и 140-то СОУ. Момчетата от 118-то СОУ показаха класа и защитиха трофея си от миналогодишното издание. Официалното награждаване включваше и индивидуални награди за най-добър вратар и голмайстор на турнира. При малките голмайсторския приз взе Олег Велков от 118-то СОУ, а за най-добър вратар бе избран Кристиян Димитров от БГ ШКОЛО.

Във възраст 3-4-ти клас на финала се изправиха отборите на 118-то СОУ и 40-то СОУ. И тук победата и респективно купата бе спечелана от 118-то СОУ. При големите вратарският приз отиде отново за състезател от БГ ШКОЛО – Николай Веселинов, а голмайстор стана Алекс Любенов от отбора на 140-то СОУ.

Турнирът премина под мотото “Футболът – спорт за Приятели” като основната идея е децата на Олимпия Футбол Клуб да се възпитават в приятелски отношения и позитивни емоции от и към играта и всички участници в нея. Предстоят и още мероприятия, организирани от Олимпия Футбол Клуб, които ще бъдат насочени именно към физическото, функционалното и интелектуалното развитие на децата с цел изграждане на общество от мотивирани, знаещи и можещи подрастващи и млади хора. Това е дългогодишна мисия, която клубът поставя пред себе си и поема отговорността да следва идеите си и да ги реализира.