VI кръг


Олимпия вдигна високо глава

09.11.2013

Отборът на Олимпия победи връстниците си от Велбъжд – Кюстендил с 4:0 в в мач от първенството на Футбол 7. Мачът започна шеметно за Червените, които буквално няколко секунди след първия съдийски сигнал стигнаха до попадение чрез Арахангелов. Усетили колебание в противника, момчетата от Олимпия наложиха преса и много бързо отбелязаха още два гола чрез Генов и отново Арахангелов. Така първата част завърши с комфортна преднина.

През втората част темпото се запази, но и момчетата от Кюстендил заиграха по-добре, търсейки своето от този мач. Те стигнаха до няколко положения, но играещият все по-добре Димитър Ранков съумя да запази вратата си. В една от атаките на Олимпия Арахангелов проби отдясно и пусна топката към връхлитящия Джонгов, който показа своя нюх към гола, реализирайки за крайното 4:0. Двамата показват добър синхрон и това не е първото подобно взаимодействие, което се превръща в гол.

Третата част не се отличи с голове, но и двата отбора показваха наученото в тренировките и само добрата игра на защитата и вратаря на Олимпия лишиха Велбъжд от попадения.

Може би подробностите около самия мач не са толкова важни. Редно е да обърнем внимание на настроението на момчетата и как те успяха да излязат от сложната ситуация, в която се намираха последните две седмици. Те имаха тежки мачове срещу лидера ДАФ и именития ЦСКА, които загубиха, и определено бяха позагубили увереност. Жадни за успех и желание да докажат себе си и качествата си, те искаха само едно – победата. И я търсеха със всички сили. Всички заедно. Всеки даде своя принос за крайната цел и това си личеше на терена и извън него. Възходът в играта е видим. Трогващо е как всички горят в играта и променят себе си в името на емблемата си и футбола като цяло.

В Следващия кръг Олимпия почива и ще използва възможността да се подготви за двубоя срещу силния отбор на Славия.