II кръг


Втори кръг от първенството Футбол 7

17.10.2013

Приключи вторият кръг от първенството Футбол 7 за родените през 2004-та година деца.

Отборът на Олимпия записа впечатляваща победа с 6:3 срещу връстниците си от Ферион и вече дава индикации за адаптиране към реалната футболна обстановка. Момчетата стояха много по-добре на терена в сравнение с предходния мач и това съвсем закономерно се изрази цифрово в крайния резултат.

Срещата започна съвсем равностойно, дори с лек превес за момчетата на Ферион, но от Олимпия бързо овладяха средата на терена и поставиха началото на няколко добре конструирани атаки. Именно след една такава Кристиън Нешев и Николай Арахангелов взаимодействаха добре и оказал се очи в очи с вратаря, последният отбеляза за 1:0.

Така завърши първата част и след новите тактически указания момчетата от Олимпия се върнаха на терена с още по-голяма увереност и резултатът скоро се покачи на 2:0. Няколкото смени в Олимпия и желанието на Ферион да не предават срещата толкова лесно, ги върна в мача след две бързи попадения за 2:2. Точно когато изглеждаше, че Ферион набират скорост и мачът ще бъде труден за спечелване, Арахангелов пое отговорност и изведе отбора си напред в резултата в самия край на втората част.

През последната част Олимпия си бяха взели поука и не позволиха лошият сценарий да се повтори. Те владееха играта през цялото време и набързо отбелязаха три безответни гола. В игра успешно се включиха и момчета родени през 2005-та година като Александър Джонгов, Вилислав Каравельов, Виктор Димитров и Олег Велков. Последният дори успя да се разпише, завършвайки бърза контра атака, като останал един на един с вратаря на съперника, хладнокръвно го преодоля и отбеляза по елегантен начин. В самия край на срещата Ферион стигнаха до трето попадение след изпълнение на статично положение.

Така след два мача Олимпия Футбол Клуб е с актив от 4 точки, което е атестат за наличие на класа и морал у момчетата. Предстоят им много трудни мачове срещу добри отбори и резултатите може да не са винаги в тяхна полза, но важното тук е, че те показват израстване със всяка среща.

Следващият двубой на Олимпия е на 19 октомври (събота) от 10:00 часа.