III кръг


Олимпия възкръсна срещу отбора на Национал

21.10.2013

Отборът на Олимпия Футбол Клуб завърши наравно 4:4 срещу силния отбор на Национал в третия кръг от първенството Футбол 7 за родените през 2004-та година деца.

Двубоят започна с превес за Национал, които взеха инициативата и започнаха да налагат волята си. Тук е моментът да отбележим, че този отбор на Национал е сформиран преди няколко години и това много ясно си личи по изградения стил на игра. В самия край на първата част момчетата на Национал стигнаха до попадение след хубав удар по диагонала.

Втората част продължи да бъде несполучлива за Олимпия и скоро резултатът стана 3:0. Червените успяха да върнат един гол след хубав пробив на Николай Арахангелов отляво и безкомпромисен завършек на Александър Джонгов. Отново Арахангелов от пряк свободен удар остави противниковия вратар без отговор на изпълнението си за 3:2. Национал отговори с ново попадение и в третата част вече всички очакваха предстоящата победа. Вместо това момчетата от Олимпия показаха несломимия си дух, в който явно са възпитавани, и противно на очакванията изригнаха с две попадения на Кристиън Нешев и Арахангелов. В оставащите минути до края на срещата Олимпия показаха амбиции дори за пълен успех, но това така и не се случи.

Показаният дух от Олимпия изненада зрителите, като коментарите бяха, че е учудващо как в такава възраст може да притежаваш неримиримост и характер за подобен обрат срещу един от най-силните отбори в първенството. Може би тук е силата на спорта да възпитава у подрастващите добродетели за цял живот.

Съставът на Олимпия в този мач: Димитър Ранков, Иван Ранков, Борислав Маринов, Стефан Савов, Кристиън Нешев, Николай Арахангелов, Виктор Димитров, Олег Велков, Александър Джонгов, Антоан Тонев, Велислав Карабельов, Кристиан Георгиев. Така с актив от пет точки и без загуба до момента Олимпия Футбол Клуб заема пето място във временното класиране и се готви за следващия си мач в първенството. На 26.10 (събота) от 11:00 часа те се изправят срещу лидера в първенството – отборът на ДАФ.

round03_01 round03_02 round03_03 round03_04