IV кръг


Олимпия загуби, но се доказа

30.10.2013

Отборът на Олимпия загуби от ДАФ в четвъртия кръг от държавното първенство.

Срещата започна добре, като този път липсваха колебливите първи минути за Червените, обичайни за всяка среща. Напротив. Момчетата започнаха агресивно и положенията за гол не закъсняха. Арахангелов, Джонгов, Велков и Нешев не спираха да тормозят вратаря на ДАФ, който се превърна в герой за своите, отразявайки всички удари. От ДАФ също създадоха добри положения, но и вратата на Димитър Ранков остана суха.

Така завърши първата част и около терена започнаха да възникват въпроси защо ДАФ не води убедително, както се случваше във всички срещи досега.

Втората част започна по същия начин като и двата отбора вдигнаха оборотите, търсейки най-ценното във футбола – гола. Така се стигна до ситуация, в която след колебливи защитни действия на Олимпия, ДАФ отбеляза. Настойчивата игра на лидера в първенството доведе до второ попадение в самия край на втората част.

В третата част всички очакваха Олимпия да рухнат и резултатът да придобие обичайните стойности, но това не се случи. Червените излязоха така, сякаш мачът сега започва и наложиха волята си на терена. Арахангелов отбеляза попадение, което окрили съотборниците му и направи срещата много интересна. Започнаха атаки към вратата на ДАФ, които показваха колко много Олимпия искаше да се докаже. В една от тях Велков се откъсна от центъра и се втурна към вратата на ДАФ, но малшансът го раздели от така желаното второ попадение. Въпреки това червените не спряха и хвърлиха всички сили в атака. Така от ДАФ се възползваха и след контра атака малко преди края стигнаха до трето попадение. Въпреки това желанието на Олимпия не стихна и те продължиха да атакуват до последния съдийски сигнал.

В крайна сметка Олимпия загуби, но се доказа. Доказа се като боеспособен отбор, с който всички вече се съобразяват. След края на срещата от ДАФ поздравиха Олимпия и казаха, че досега не им е било толкова трудно и до самия край изходът е бил неясен. Чуха се дори реплики на приближени на ДАФ, че Олимпия изобщо не заслужава загубата в този мач.

Това показва само едно – момчета са на прав път към изграждането на все по-силен отбор, съставен от футболисти с характер и достойнство, с които да отстояват името и емблемата си.