X кръг


„Олимпия“ показа характер и обърна „Бг Барса“

09.03.2014

Футболистите на „Олимпия“ победиха с 3:1 връстниците си от „Бг Барса“ в мач от X кръг на първенството.
Мачът започна със силен натиск на момчетата в червено, но създадените положения за гол не бяха реализирани. В края на първото полувреме след контраатака на „Бг Барса“ резултатът бе открит. Така завърши първото полувреме – с гол преднина за символичните гости.
Още от първите минути на второто полувреме играчите на „Олимпия“ показаха, че са мотивирани да покажат добра игра. Комбинациите между К. Нешев, Б. Маринов, Виктор Димитров и Алекс Джонгов изглеждаха като трудна задача за противника, но в крайна сметка до гол така и не се стигна.
В третото полувреме настъпи часът на Мартин Генов. След добро разиграване в средата на терена, Борис Маринов изведе Генов сам срещу вратаря и Мартин го преодоля с кинжален завършващ удар. Този гол даде криле на „Олимпия“ и натискът се засили. Не след дълго отново Генов бе изведен сам срещу стража на „Бг Барса“, този път от Виктор Димитров, и хладнокръвно вкара втория си гол в мача. Димитър Ранков се отличи със страхотни изяви след като противников нападател не можа да отбележи сам срещу него. Футболистите набраха самочуствие след обрата в мача и този път асистентът на първото попадение Борис Маринов оформи крайния резултат в мача след гол от 18 метра по диагонала.
Футболистите на „Олимпия“ проведоха редовната си тренировка в неделя, в която се обърна внимание на играта в защита на отбора и статичните положения.

round10_01 round10_02 round10_03 round10_04 round10_05 round10_06 round10_07 round10_08 round10_09 round10_10 round10_11